Proiect cu finanțare Regio 2014 – 2020

Servere Virtuale Dedicate

Virtual Dedicated Server ofera puterea, disponibilitatea si libertatea unui mediu fizic asigurat de platforme de servere si unitati de stocare dedicate construite intr-o arhitectura redundanta foarte costisitoare, care ruleaza intr-un mediu controlat dintr-un datacenter, dar la un pret mult mai avantajos, inchiriind doar resursele necesare fiecarui business.

Platformele noastre virtualizate redundate sunt permanent actualizate, sunt construite exclusiv pe tehnologii premium IBM si VMWare, maximizand astfel puterea de calcul si disponibilitatea resurselor, totodata minimizand timpii de acces la informatie.

Utilizand tehnologiile VMWare High Avalaibility si VMWare VMotion, resursele rezervate fiecarui server virtual sunt asigurate de mai multe servere fizice, fiind astfel tolerante la eventualele defecte fizice.

Tehnologia VMware vSphere ESX4 utilizata, spre deosebire de restul tehnologiilor de virtualizare, asigura garantarea resurselor alocate si separarea serverelor virtuale instalate, facand posibila instalarea oricarui sistem de operare dorit.

Avantaje

Ruleaza pe o platforma de servere si unitati de stocare redundante, tolerante la defectele hardware.
Adminstratorul serverului virtual are posibilitatea de a instala orice sistem de operare sau solutie software, fara a fi necesara interventia specialistilor nostri.
Resursele CPU, RAM, HDD si NIC se aloca functie de necesarul fiecarui business, evitand achizitii hardware costisitoare, neredundante.
Scalarea resurselor se face prin modificarea alocarii resurselor platformei virtualizate, nu inlocuind componente fizice, incompatibile intre generatiile hardware.
Va evaluam gratuit necesarul de resurse pentru serverul virtual si vi-l oferim gratuit spre testare timp de 7 zile, fara nicio obligatie contractuala.
Platforma este gazduita in datacenter, beneficiind de solutii redundante pentru controlul temperaturii, umiditatii, stingerii incendiilor, alimentarea cu energie electrica precum si protectie contra seismelor si contra efractiei.
Serverele virtuale au acces dedicat la resursele de calcul si stocare, nu impart resursele cu alte servere de pe platforma virtualizata.
Accesul la serverul virtual este facilitat de o interfata online, care asigura controlul alimentarii si a dispozitivelor periferice conectate, precum si un ecran virtual care emuleaza desktop-ul serverului.
Pentru minimizarea timpilor de interventie, pot fi utilizate serviciile de monitorizare proactiva, care declanseaza alarme bazate pe indicatori predefiniti de tip disponibilitate server sau serviciu.

Multi-Level Cloud

Cloud Computing este organizat multi-level, fiecare dintre cele 3 nivele putand fi valorizat individual sau consolidat.

Infrastructure as a Service (IaaS) – furnizorul de servicii gestionează infrastructura fizică (reţea, servere, storage, nivelul de virtualizare), dar oferă clienţilor acces la sistemele de operare (rulând ca maşini virtuale) şi le permite acestora să îşi instaleze şi administreze singuri sistemul de operare, componentele midlleware, aplicaţiile şi datele.

Platform as a Service (PaaS) – furnizorul de servicii gestionează infrastructura fizică, sistemele de operare, middleware şi runtime-ul de aplicaţie şi oferă clienţilor o platformă pentru dezvoltarea de aplicaţii cu componente şi funcţionalităţi standard. Clienţii pot gestiona doar aplicaţiile şi datele folosite de acestea.
Software as a Service (SaaS) –furnizorul de servicii gestionează întreaga stivă (hardware şi software). Clienţii sunt utilizatori finali care folosesc aplicaţii deja instalate în regim de găzduire online.